Marma


Marma is een bijzondere behandeling uit de Ayurveda die al duizenden jaren gegeven wordt.
De behandeling is erop gericht het lichaam gezond te houden door blokkades op te ruimen. Ze kan een krachtige uitwerking op psychisch, energetisch en fysiek vlak hebben.

In balans leven

Marma zijn belangrijke vitale punten in het lichaam waar zich geconcentreerde levensenergie (prana) bevindt. Deze punten worden met een subtiele druk aangeraakt. Hierdoor kan de levensenergie weer vrijuit door spieren, gewrichten en organen stromen. Tevens kunnen hierbij energieblokkades in de geest oplossen.

Het is een behandeling uit de traditionele gezondheidsleer van India; Ayurveda. Door gebruik te maken van middelen en principes uit de natuur herstelt en behoudt zij jouw basis voor een gezond en gelukkig leven.

Het natuurlijk ritme van het leven kan door verschillende oorzaken verstoord en uit balans raken. Factoren die terug te leiden zijn naar stress, beschadiging of verwonding en trauma kunnen schakelpunten in de energiestroom blokkeren. Een marma behandeling ondersteunt eenvoudig en effectief het proces van in balans zijn en blijven. 

Voordelen van Marma

  • verlichting pijn en zenuwpijn
  • ruimt emoties op 
  • helderheid / kalmeert de geest
  • ontspannend
  • lost stress op
  • vitaliseert de organen
  • verbetert fysieke stabiliteit 

Tarief

Behandeling 45 minuten en 15 minuten na liggen. Vooraf is er een korte uitleg en na afloop een kopje kruidenthee, alles samen ongeveer 1,5 uur. De behandeling is met kleren aan.

Behandeling € 60

Strippenkaart 5 behandelingen € 250

Cadeaukaart € 50

Marma ook voor kinderen

Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen ook een Marma behandeling ontvangen. De ouder is dan in principe altijd aanwezig tijdens de behandeling.


Je neemt geen Marma behandeling bij:
Zwangerschap, het dragen van een pacemaker, een ernstige ziekte, het gebruik van zware antidepressiva, complexe psychische problematiek of hoge inname van drugs en alcohol. 

Ayurveda
Deze wordt door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) erkent als 's werelds oudste wetenschappelijke en holistische wetenschap (veda) die zich bezig houdt met het leven (ayur). Zie ook: srisriayurveda.nl