Don van Dort

Vanuit mijn diepe belangstelling, fijngevoeligheid en de jarenlange ervaring van het spelen en 'oefenen' met levensenergie, mag ik een bijzonder talent gebruiken om iets voor een ander te betekenen.

Als Marma therapeut help ik om tot diepe ontspanning en verstilling te komen die bijdragen in een helingsproces naar meer energie. Dit zie ik als een waardevolle aanvulling op de yogalessen die ik geef.

Innerlijke reis naar verstilling en meer energie

Mijn innerlijke reis is begonnen toen ik op mijn 19e kennis maakte met taiji quan en qigong. Tijdens de 15 jaar bij Peter Cuijpers in zijn les en daarbuiten heb ik de kans gekregen om te leren over waarachtigheid, vriendschap en de mystieke kant van krijgskunst. En te ervaren dat denken, voelen en handelen samen kunnen komen, met mijn voeten stevig in de aarde. Een basis waar ik nu nog de vruchten van pluk.

Niet veel later heb ik mijn eerste yoga ervaring als ik de Zonnegroet leer. Daarna is yoga niet meer weg te denken uit mijn leven.


Een nieuwe wereld gaat er voor me open als ik op mijn 38e de Sudarshan Kriya ademhalingstechniek en de Sahaj Samadhi meditatie van Art of Living leer. De dagelijkse beoefening van deze beide technieken is een geschenk waar ik veel profijt van heb. Stress op diepere lagen wordt opgeruimd en deze eenvoudige maar krachtige technieken helpen om te landen en bij mijzelf aan te komen, elke keer weer. Ik kan steeds beter aanwezig zijn in het hier en nu, en voel mij een gelukkiger mens. Dankbaar ben ik dat ik deze praktische wijsheid in mijn leven mag verwelkomen. 

Meer van mezelf ervaren

Voor verdieping ben ik naar de ashram van Art of Living in India gegaan. Een reis van 7 maanden die mijn leven verandert en verrijkt. Zo volg ik er verschillende trainingen die mij helpen om meer van mezelf te ervaren. 
Met momenten confronterend en tegelijkertijd een bijzonder proces waarin veel helende zaadjes worden geplant voor de toekomst. 

Yoga met een glimlach

Mijn verblijf in India sluit ik af met een intensieve yoga training. Ik word Sri Sri Yoga teacher in Rishikesh, de stad van de yoga, langs de oevers van de Ganges aan de voet van het Himalaya gebergte. Ik ervaar dat Sri Sri Yoga mij helpt te komen tot diepe meditatie en dat het beoefenen van yoga nog leuker wordt als je dat met een glimlach doet.

Laat je inspireren

In mijn yoga lessen en marma behandelingen nodig ik je uit en neem je mee op weg naar verstilling en meer energie in jezelf. Van harte welkom, ik ontmoet je graag. 


Don